لیست اختراعات نيما نادري
خلاصه اختراع دستگاه تصويربرداري پيش كلينيكي اسپكت حيواني با رزولوشن بالا به منظور توسعه تحقيقيات پزشكي در حوزه توليد راديو داروها و پرتودرماني طراحي و ساخته شد. در دو دهه گذشته تحقيقات مربوط به توليد داروهاي جديد و سيستمها و تكنيكهاي تصويربرداري جديد بطور بسيار گسترده¬اي بر روي مدلهاي حيواني پياده سازي شده است. يكي از ضروريتهاي اينگونه تحقيقات، انجام آزمايشهاي in vivo بر روي حيوانات زنده مي¬باشد تا بتوان به راحتي و در محيط واقعي نحوه توزيع دارو و ساير پديده¬هاي بيولوژيكي را كه در حالت in vitro قابل مشاهده نمي¬باشند، پيگيري نمود. با توجه به كاربردهاي فراوان استفاده از مدلهاي حيواني، تصويربرداري از حيوانات كوچك و به دنبال آن سيستمهاي تصويربرداري از حيوانات كوچك در دو دهه گذشته از اهميت ويژه و استقبال بي¬نظيري برخوردار بوده است. مطالعات پيشباليني با استفاده از حيوانات متفاوتي از جمله موش آزمايشگاهي، موش صحرايي، خرگوش و… انجام ميشود. با توجه به تناقض بين field of view و رزولوشن، سيستمهاي تصويربرداري حيوانات كوچك، خاص يك حيوان ساخته ميشوند. بمنظور افزايش قابليت سيستم HiReSPECT براي تصويربرداري از حيوانات با ابعاد متفاوت؛ هد سيستم قابليت تنظيم field of view با اندازهي متفاوت را داراست. تصويربرداري از حيوانات با field of viewهاي مختلف به محقق اين امكان را ميدهد با حفظ رزولوشن در حيوانات كوچك مانند موش كه از اهميت بالايي برخوردار است، تصويربرداري از حيوانات بزرگتر را نيز انجام دهد. از مزاياي مهم تنظيم ميدان ديد دستيابي به رزولوشن بهتر در تصويربرداري از اشيا و حيوانات مختلف است. براي رسيدن به اين هدف دستگاه داراي 6 درجه آزادي براي حركت است. براي تغيير ميدان ديد هر هد ميتواند بصورت مستقل از هد ديگر بصورت اتوماتيك دوران 360 درجه داشته باشد در اين حالت ميتوان اندازهي ميدان ديد پلنار هدها را براي دستيابي به دو حالت مختلف mice و rat تغيير داد. براي داشتن فواصل مختلف از شي هدها در راستاي شعاعي حركت انتقالي دارند؛ رنج فواصل از 25 تا 90 ميليمتر است و با فواصل يك ميليمتري تغيير ميكند. براي جابجايي خطي شي، تخت حركت انتقالي انجام ميدهد تا بتوان با حركت شي در اين راستا مقدار ميدان ديد را افزايش داد. دستگاه اسپكت حيواني HiReSPECT با قابليت تنظيم field of view در تصويربرداري، با توجه به نياز مراكز تحقيقاتي براي تصويربرداري و دنبال كردن توزيع دارو در بدن حيوانات مختلف و نيز با توجه به اينكه چنين سيستم تصويربرداري در ايران وجود ندارد كه خاص تصويربرداري از حيوانات باشد، ساخته شد. با توجه به تخصص و تجربهي افراد درگير در پروژه كليه قسمتهاي الكترونيكي و مكانيكي از قبيل بردهاي مكانيابي و همچنين گانتري دستگاه توسط اين گروه تحقيقاتي در ايران طراحي و ساخته شده است. اين سيستم در بخش هاي مختلف مكانيك، الكترونيك به تفصيل توضيح داده خواهد شد.
سنتز مشتق اكسازينون فسفر و كاربامازپين دار و بررسي خواص ضد التهابي آن در بررسي هاي انجام شده توسط محققان، در خصوص روش سنتز و كاربردهاي مشتقات اكسازينون ثابت شده است كه اين تركيبات طيف وسيعي از خواص بيوشيميايي و دارويي را دارا هستند. به طور خاص هاليدهاي فسفونيوم متصل به هتروسيكل هاي ايزواكسازپينون يا اكسازينون و ايزوكساليدون اثر ضد التهابي در درمان آرتريت روماتوئيد و استئو آرتريت نشان داده اند. ولي تاكنون از ايليدهاي فسفر (1و3) اكسازين-6- اون متصل به كاربامازپين به عنوان داروي ضد التهاب استفاده نشده است. در اين اختراع از واكنش سه جزئي تري فنيل فسفين، استيلن هاي كم الكترون و ماده موثره داروي كاربامازپين در حلال و دماي مناسب، حد واسط ايليد فسفر پايدار متصل به كاربامازپين تشكيل شده كه از طريق واكنش درون ملكولي، تركيب هتروسيكلي (1و3) اكسازين-6- اون متصل به اتم فسفر سنتز شده است تركيب (5). هاليد كلر مشتق(6) (OXZ) (Fatmoxazine)جهت اثبات اثرات ضد التهابي در مدل ادم پاي ناشي از تزريق كاراژينان مورد ارزيابي قرار گرفت كه نتايج نشان دهنده ي كاهش معني دار در ميزان التهاب در مقايسه با گروه كنترل و همچنين در مقايسه با گروه دريافت كننده آسپرين بوده است شكل(1). شكل (1) مشتق(6 ) داروي (OXZ) تركيب (5 ) اين اختراع با يك روش سنتزي آسان، بدون فعالسازي با راندمان بالا و جداسازي ساده توانسته مشتق هتروسيكلي جديدي از اكسازينون هاي متصل به اتم فسفر را تهيه كند كه خواص ضد التهابي خود را در رت آزمايشگاهي نشان داده است. اين تركيب خاصيت ضدالتهابي بهتري نسبت به استاندارد ضد التهابي آسپرين دارد.
فرآيند ساخت نانو ميله هاي باريم استرانسيم تيتانات سنتز شده به روش كندوپاش با استفاده از تكنيك لايه نشاني زاويه مورب كه به افزايش مساحت موثر سطح لايه فعال ساخته شده از باريم استرانسيم تيتانات كمك مي كند. افزايش مساحت موثر نيز باعث افزايش شدت خواصي از جمله جذب فيزيكي و شيميايي در لايه فعال مي شود كه مي تواند به توليد ادوات حسگري در حوزه شناسايي گاز و نور استفاده شود.
با توجه به پيشرفت سريع تكنولوژي در قرن اخير و نياز روزافزون به حسگرهاي نوري در رنج وسيعي از كاربردها شامل آشكارسازي نور فرابنفش در صنايع نظامي و همچنين كاربردهاي صنعتي آشكارسازي نور فرابنفش در حسگرهاي اطفاء حريق نياز به سنتز و لايه نشاني مواد نيمرساناي مناسب به منظور ساخت ناحيه آشكارساز حسگر نوري امري ضروري ميباشد. كادميوم سولفيد از جمله مواد نيمرساناي نوع n است كه به گروه II-VI از تركيبات تعلق دارد. اين ماده در فرمهاي لايهنازك و نانوساختار به خاطر خواص مطلوب اپتيكي-الكتريكي، در محدوده متنوعي از كاربردها مورد استفاده قرار ميگيرد. همچنين اين ماده بصورت قابل توجهي در سالهاي اخير مورد مطالعه قرار گرفته است. از جمله كاربردهاي اين ماده نيمرساناي مهم و كاربردي استفاده از آن در ساخت حسگرهاي نوري ميباشد. نكته حائز اهميت اين است كه با نانوساختار كردن اين ماده قابليتهاي آشكارسازي آن نسبت به ساختار لايهنازك افزايش پيدا ميكند در نتيجه آشكارسازي و حساسيت حسگر نوري ساخته شده توسط نانوساختارهاي آن به مراتب بهتر از نمونه لايهنازك آن ميباشد. حسگرهاي نوري ساخته شده توسط اين ماده معمولا داري سرعت پاسخدهي و حسگري متوسطي ميباشند. با لايه نشاني كادميوم سولفيد و طراحي مورفولوژي اين ماده با نسبت سطح به حجم بالا از طريق مهندسي سطح و همچنين توسط نانوساختار كردن اندازه ذرات كادميوم سولفيد لايه نشاني شده ميتوانيم ناحيه آشكارساز حسگر نوري با سرعت پاسخدهي زياد به نور فرابنفش طراحي كرده و بسازيم. اختراع اينجانب شامل لايه نشاني و طراحي نانوساختارهاي كادميوم سولفيد با نسبت سطح به حجم بالا به منظور استفاده در ناحيه آشكارساز حسگرهاي نور فرابنفش براي آشكارسازي شعله در مبحث اطفاء حريق در انبارهاي نگهداري مواد محترقه يا اليافها و پارچهها و به طور كلي مواد اشتعالزا ميباشد.
دستگاه نظارت و اعلام حريق با استفاده از انرژي خورشيدي جهت شناسايي و تعقيب شعله آتش به منظور اطفاء به موقع حريق استفاده مي گردد. اين دستگاه به وسيله سنسورهاي نوري تعبيه شده در آن قابليت شناسايي و تعقيب شعله آتش را دارد و مي تواند به محض مشاهده شعله، فرمان راه اندازي آلارم و فعال سازي دوربين مداربسته را صادر نمايد و با جابجا شدن شعله، مكان آن را تعقيب نمايد. با توجه به اينكه اين دستگاه از انرژي خورشيدي جهت شناسايي شعله استفاده مي كند، مي تواند در مكانهايي كه امكان اتصال به برق شهري موجود نيست نيز به نظارت بپردازد و به طور مثال از راه دور آتش سوزي جنگل ها و انبارها را گزارش نمايد. از آنجايي كه اجسام در حالت شعلهوري مقدار قابل توجهي اشعه فرابنفش و مادون قرمز از خود ساطع مي نمايند، ناحيه آشكارسازي حسگر نوري موجود در اين دستگاه طوري انتخاب شده است كه توانايي تشخيص سريع شعله آتش را دارا مي باشد. با بهره گيري از سيمكارت تعبيه شده در اين دستگاه، امكان ارسال پيامك و انتقال تصوير در صورت وقوع آتش سوزي وجود دارد. در اين دستگاه به وسيله ادوات دقيق و حساس آشكارسازي حريق با سرعت بالا امكانپذير مي گردد كه مي تواند در همان ثانيه هاي ابتدايي و با صرف هزينه هاي جزئي باعث مهار حريق شود و سبب جلوگيري از آتش سوزي هاي وسيع كه باعث نابودي جنگلها و منابع طبيعي مي شود و تبعات زيست محيطي زيادي را به بار مي آورد، گردد. همچنين، با استفاده از فناوري نيمه هاديها و بكارگيري نانومواد مي توان بازه حسگري دستگاه را طوري تنظيم كرد كه بتواند سيگنالهاي مختلف را حسب نياز شناسايي كند و به طور مثال در احتراق ناشي از گازهاي مختلف (كه سبب انتشار نور با طول موج خاصي مي كند) كاربرد داشته باشد.
موارد یافت شده: 5